WEB

Els articles més recents


Els articles més recents


Problemes oberts i reptes pendents de la Llei de Memòria Històrica

Dilluns 15 de juny a les 19,30h
Darrera actualització: diumenge 31 de maig de 2009

D’ençà de l’aprovació de la nomenada Llei de la Memòria Històrica i del Memorial Democràtic, l’intens debat obert, sobre la recuperació de la memòria històrica i les reparacions a les víctimes del franquisme, ha entrat en una fase de silenci més aviat espès. En aquest debat voldríem posar altre cop la qüestió sobre la taula. Valorar, en primer lloc i amb la distància que donen els mesos passats, la idoneïtat de la legislació aprovada. I, en segon lloc, valorar quines són aquelles qüestions que resten pendents o han estat resoltes de manera insuficient.Les respostes del Fòrum Social Mundial a la crisi

Dissabte 16 de maig a les 19,30
Darrera actualització: dimecres 6 de maig de 2009

Us convidem a compartir amb Chico Whitaker, promotor del Fòrum Social Mundial i membre del Comitè Internacional del FSM, una visió de la crisi econòmica actual i de com el Fòrum Social Mundial va teixint estratègies de transformació social.En plena Crisi: el sistema bancari i el capital financer

Dilluns 27 d’abril a les 19 h. Centre Cívic Pati Llimona
Darrera actualització: dissabte 25 d’abril de 2009

Vista la bona acollida i el bon nivell dels actes que hem anat programant sobre la crisi econòmica, us proposem una tercera sessió, centrada sobre el pes del sistema bancari i el paper del capital financer sobre tot aquest entrellat.

Han acceptat d’intervenir dos coneixedors de debò d’aquest territori complicat, dues persones que han tingut responsabilitats de primer ordre i de primera línia en importants àmbits de la pràctica bancària, especialment a la Caixa de Catalunya i al Banesto. Volem manifestar el nostre agraïment profund a Antoni Serra Ramoneda i Miguel Ángel Lorente per la seva ràpida i positiva resposta. No els hem proposat un guió molt precís, sinó més bé reflexionar en veu alta sobre una sèrie de preguntes i incerteses, com les següents.Presentació de novetat Editorial: "Democràcia econòmica. Vers una alternativa al capitalisme."

Darrera actualització: dissabte 25 d’abril de 2009

El Projecte Democràcia Econòmica es complau a convidar-vos a la presentació del llibre: Democràcia econòmica. Vers una alternativa al capitalisme.Cicle de conferències ’En clau de pau’

Del 28 d’abril al 16 de juny de 2009
Darrera actualització: dissabte 25 d’abril de 2009

Dins del cicle de conferències organitzat per la Fundació per la Pau amb el títol ’En clau de pau. Itineraris vitals marcats per un compromís amb la pau’.

Dins del cicle de conferències organitzat per la Fundació per la Pau amb el títol ’En clau de pau. Itineraris vitals marcats per un compromís amb la pau’.IV Edició del Curs de Drets Socials:
Defensar i repensar els drets socials en temps de crisi

del 15 d’abril fins al 10 de juny | dilluns i dimecres de 18:30 a 20:30
Darrera actualització: dimecres 8 d’abril de 2009

L’Observatori DESC (dels Drets Econòmics, Socials i Culturals) us convida a participar de la IV Edició del Curs de Drets Socials: defensar i repensar els drets socials en temps de crisi. El curs consta de 15 sessions organitzades en dos blocs.No a l’OTAN
No a les guerres

Dissabte 4 d’abril · 17.30h · Plaça Sant Jaume · Barcelona
Darrera actualització: dimecres 1 d’abril de 2009

Coincidint amb el 60è aniversari de l’OTAN: Acte públic

No a l’OTAN

No a les guerresLa crisi continua:
Ullades sobre la redistribució de riquesa, sostenibilitat i qüestions de gènere

Dimecres 25 de març, 19 h. Centre Cívic Pati Llimona
Darrera actualització: dimarts 17 de març de 2009

La crisi econòmica no para. Va rebotant sobre els diferents sectors i sacsejant amb violència molts àmbits de la vida econòmica i social. A la colossal pèrdua de valor d’una gran proporció dels actius reals i financers s’afegeix ara una onada d’acomiadaments, la disminució de comandes i vendes, l’ajornament d’un bon grapat d’inversions, el perill d’un allau de fallides . També hi ha aspectes accessoris positius: baixen, de moment, les emissions de CO2 i el preu del petroli.ALIANÇA DE BARBÀRIES. Afganistan 2001-2008 (català/castellano)

10 raons per qüestionar (i repensar) la implicació estrangera
Darrera actualització: dissabte 14 de març de 2009

Abans de l’11 de setembre de 2001 Afganistan no existia a les agendes exteriors dels països del món. Els atemptats terroristes als Estats Units van traumatitzar una part de la població mundial i van augmentar les percepcions d’amenaça externa i la polarització entre Occident i el món musulmà.“No a l’OTAN, No a la guerra”
Acte central de la Campanya

Dimecres 18 de març a les 19h
Auditori del Pati Manning
Darrera actualització: dijous 5 de març de 2009

Fa seixanta anys es va crear l’OTAN per organitzar la defensa dels estats d’Europa occidental i d’Amèrica del Nord davant de la Unió Soviètica. El final de la guerra freda deixa sense sentit l’OTAN, que de sobte es queda sense enemic. Aleshores s’inicia una reconversió dels seus objectius polítics i militars per justificar la seva existència. A la cimera de Washington de 1999 es redefineix l’estratègia de l’Aliança. Amb l’excusa de contribuir a l’estabilitat i pau mundial, amplia el seu radi d’acció de forma il·limitada arreu del món.

En realitat, aquest canvi d’estratègia té com a objectiu controlar les zones productores de recursos naturals i d’importància geoestratègica. A la cimera de l’OTAN a Praga de 2002 s’incorpora la lluita contra el terrorisme internacional com un dels seus objectius fonamentals i s’adopta la doctrina de la guerra preventiva de Bush, que situa l’organització en una posició de vulneració del dret internacional.


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285681

Seguir la vida del lloc ca    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License