WEB

Solidaritat amb Palestina: Trenquem el bloqueig a Gaza!

30 de novembre a les 19:30. Plaça Sant Jaume,
Darrera actualització: divendres 30 de novembre de 2007

Parlament de Jamal Lababidi, President de la Comunitat Palestina de Catalunya. Connexió telefònica en directe amb Gaza, parlarem amb Mahmud Bisha de la Unió Independent de Comitès Obrers Palestins.

Encesa de torxes i recital de llaüd amb el músic palestí Habib El Dik

JPEG - 678.7 kB

Des de gener de 2006 Israel, la Unió Europea, els Estats Units, l’ONU i Rússia imposen un setge ferotge sobre la franja de Gaza, que ha generat un grau d’aïllament i de misèria desconegut als territoris palestins. El bloqueig internacional és un càstig col·lectiu imposat només perquè el resultat d’unes eleccions netes no era el desitjat per les grans potències. Mentre Israel no deixa de bombardejar i colpejar el poble palestí, sota el pretext que cal aturar un govern islamista i terrorista, s’està ofegant tot un poble per fer-lo renunciar a la lluita contra una ocupació que no s’atura.

La situació que viuen els territoris ocupats és la més dificil des de fa dècades, Israel segueix violant tots els drets humans fent incursions a diari, matant gent civil, molts cops a nens, detenint persones sota la sospita de terrorisme; segueix amb la construcció del mur declarat il·legal que fa la vida més difícil si cap per als ciutadans de Cisjordània; segueix amb els “check point” que fa la vida impossible i impedeix els moviments de les persones lliurement, tant per accedir als seus llocs de feina com als hospitals, etc.

Aquesta realitat s’agreuja més encara a la franja de Gaza des de que el govern Israelí va declarar Gaza com a territori hostil, el que ha fet que Gaza es converteixi en una presó per a mes de un milió i mig de Palestins, impedint l’entrada de medicaments, aliments, combustibles i amenaçant amb la retallada del subministrament elèctric i d’aigua potable.

Les agressions militars israelianes sobre Gaza son diàries, els talls de llum i de subministrament energètic fan la vida impossible al milió i mig de palestins que sobreviuen a la franja. Alhora, el bloqueig internacional sembra Gaza de misèria i desesperació.

Gaza és avui la presó més gran de la mediterrània. Està envoltada de soldats i de filats: no en surt res i pràcticament no hi entra res. El pas de Rafah, a la frontera amb Egipte i sota control internacional, porta cinc mesos tancat i barrat. L’atur és la norma: el 85% de les poques indústries i tallers que sobrevivien han hagut de tancar per manca de matèries primeres i es calcula que 70.000 treballadors han estat acomiadats des de juny. El bloqueig internacional utilitza la fam com a arma de guerra, amb l’objectiu que el poble palestí abandoni la seva resistència a 60 anys d’ocupació. El 90% de la població viu sota el llindar de la pobresa. El setge i l’especulació han disparat els preus del menjar: un kilo de farina costa 30 euros a les botigues de Gaza. Per primera vegada a la història de Palestina hi ha nanos buscant la supervivència entre les deixalles dels abocadors.

Amb aquest rerefons, les grans potències promouen l’enfrontament entre faccions dictada pels seus interessos i no pel respecte a la voluntat del poble palestí, amb el resultat de la sagnia quotidiana que apareix als mitjans de comunicació.

Denunciem que el govern espanyol és part activa d’aquest genocidi a càmara lenta, perquè, juntament amb la resta de governs europeus participa del bloqueig econòmic i l’aïllament polític internacional del Gaza mitjançant els acords de comerç preferent i mantenint una relació privilegiada amb l’Estat d’Israel, alhora que calla davant l’extermini del poble palestí. Palestina.

Avui per avui s’està cometent un extermini ètnic i un càstig col·lectiu als ciutadans de la franja de Gaza, és per aquesta raó que exigim tant al govern català, al espanyol i a la Unió Europea:

1.- Que posin fi al bloqueig internacional de Gaza i que pressionin Israel per acabar amb les pràctiques d’extermini i usurpació de terres a Palestina.
2.- La Suspensió del comerç d’armes entre l’Estat Espanyol i l’Estat d’Israel.
3- Ajuda econòmica urgent per tal de fer front a la catàstrofe humanitària que pateix la població palestina.

Trenquem el bloqueig polític i econòmic a Gaza!
Solidaritat amb el poble palestí!

Plataforma Aturem la Guerra
Comunitat Palestina de Catalunya
Xarxa d’Enllaç amb Palestina


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 287580

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Donem suport   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License