WEB

Seminari ’Drets humans i canvi climàtic’

Dimecres 19 de desembre a les 18:30
Darrera actualització: dimecres 12 de desembre de 2007

L’escalfament global, a més de ser un repte medi ambiental, és també un clar repte social i econòmic que afecta al gaudi dels drets humans en tota la seva plenitud. La interdependència dels drets humans, com ara el dret al medi ambient i el dret al desenvolupament, és més que evident quan parlem de la relació que s’estableix entre canvi climàtic i drets humans.

La Carta de Drets Humans Emergents reconeix el dret de tot ésser humà i els pobles en què s’integren a gaudir d’un medi ambient sa, equilibrat i segur, així com també, a gaudir de la biodiversitat present al món i a defensar el sosteniment i continuïtat del seu entorn per a les generacions futures (article 3, Carta de Drets Humans Emergents).

Però, com s’ha configurat el dret al medi ambient com a dret humà? Quina incidència ha tingut sobre el règim internacional del canvi climàtic? I aquest, fins a quin punt ha tingut en compte les diferents responsabilitats històriques i els diferents graus de vulnerabilitat entre els països desenvolupats i els països en vies de desenvolupament?

PROGRAMA

El dret al medi ambient: incidència del règim internacional sobre el canvi climàtic Laura Huici, professora de dret internacional públic de la Universitat de Barcelona.

Una visió àmplia del canvi climàtic des del dret internacional públic Miguel Ángel Elizalde, especialitzat en els vincles entre el dret internacional del medi ambient i el sistema multilateral del comerç.

El seminari tindrà lloc a la Seu de l’IDHC Carrer de Pau Claris, 92 entr 1a

INSCRIPCIÓ: 3 euros

Veure en línia : +info

Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 287580

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Recomanem   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License