WEB

6es. Jornades de Comerç Just i Consum Responsable

8 i 9 de febrer del 2008 al Centre Cívic Convent de Sant Agustí
Darrera actualització: dilluns 28 de gener de 2008

Aquest any, Sodepau, juntament amb la Xarxa de Consum Solidari, Espacio por un Comercio Justo i Plataforma Rural volem centrar la 6ª edició de les Jornades de Comerç Just i Consum Responsable en les experiències que s’estan portant a terme en altres països. El moviment per a un comerç just està evolucionant arreu del món de forma ràpida, plantejant-se una sèrie de debats i reptes de futur.

Les experiències en altres països influiran, de ben segur, en els nostres debats aquí. És per aquest motiu que en aquesta ocasió hem convidat activistes i experts en la matèria de països com Brasil, Estats Units, França i Itàlia per conèixer les alternatives que des d’aquests indrets es plantegen, intercanviar informacions i aprendre d’elles.

En concret, centrarem les jornades en qüestions com la legislació sobre el comerç just; l’experiència de segells i certificacions participatives; els efectes del comerç just en el Sud; i la necessitat d’avançar cap a un moviment plural en defensa de la sobirania alimentària, ja que pensem que són alguns dels temes més importants de debat tant a casa nostra com en altres països.

En el marc de les jornades organitzarem el 1er Saló dels Aliments de Confiança. Un espai que ens ha de permetre, des d’organitzacions de consum, de comerç just, de pagesos, de solidaritat internacional... posar en comú el coneixement que tenim de determinats productes amb l’objectiu de construir un marc de confiança que ens permeti reforçar els petits productors tant al Sud com al Nord.

Programa

Divendres, 8 de febrer de 19h a 21h
- Una Llei per al comerç just? Els casos de França, Itàlia i Brasil.

amb Michel Besson, Minga (França), Diego Negro, Liberomondo (Itàlia), Rosemary Gomes, FACES (Brasil). Modera la sessió: Esther Vivas, Xarxa de Consum Solidari

Dissabte, 9 de febrer 1er Saló dels Aliments de Confiança
- de 10h a 11.30h Presentació de productes i iniciatives diverses
- de 12h a 13h Els segells participatius avui.

amb Rosemary Gomes, FACES (Brasil), Julia Wright, Nature et Progrès França), Michel Besson, Minga (França). Modera la sessió: Alberto F. Buznego, Espacio por un Comercio Justo
- de 13h a 14h Presentació de productes i iniciatives diverses
- de 17h a 19h Cap a un moviment per la sobirania alimentària

amb Un/a representant d’Amayuelas/Plataforma Rural, Un/a representant d’Ecoconsum, Andoni García, COAG, Xavier Montanyès, Campanya Grans Cadenes de Distribució, No Gràcies, Xavier Montagut, Xarxa de Consum Solidari. Modera la sessió: Alex Guillamón, Entrepobles

- de 19.30h a 21h El comerç just a debat: perspectives i reptes de futur

amb Rosemary Gomes, FACES (Brasil), Eric Holt-Giménez, Food First (Estats Units), Modera la sessió: Glòria Casaldàliga, Xarxa de Consum Solidari.

Organitza: Sodepau, Xarxa de Consum Solidari, Espacio por un Comercio Justo i Plataforma Rural.

Veure en línia : +info

Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285682

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Recomanem   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License