WEB

LES DONES PARIM, LES DONES DECIDIM. NOSALTRES TAMBÉ HEM AVORTAT

23 de gener de 2008, 19 h a la plaça Sant Jaume
Darrera actualització: dijous 24 de gener de 2008

Després de més 30 anys d’accions, reflexions i mobilitzacions pel dret a l’avortament hem acabat i començat l’any a Barcelona i a Madrid amb greus atacs als drets de les dones. Seguim essent considerades delinqüents, i algunes hem hagut de suportar com la Guàrdia Civil entra a casa nostra dient que hem avortat i hem d’anar a declarar sense respectar la nostra privacitat ni el nostre dret a decidir sobre la pròpia maternitat. Tot això enmig d’una campanya de la dreta i l’Església més reaccionària, amb intimidacions i denúncies a les clíniques acreditades per a fer els avortaments, que han acabat amb detencions de professionals de les clíniques i desenes de dones anant a declarar als jutjats. Amb l’agreujant que les institucions estatals i catalanes no han fet el necessari davant la seva responsabilitat de protegir els drets de les dones. Jo també he avortat era un dels lemes escollits per solidaritzar-nos amb les dones que ho havíem fet i demostrar tot el nostre suport per canviar aquesta legislació i perquè la societat ens reconegui com a subjectes de dret en relació a les decisions que prenem sobre el nostre cos i sobre la nostra vida. Jo també he avortat és un lema per fer justícia. Anticonceptius per a no avortar i dret a l’avortament per a no morir.

Per això, continuem exigint:
- Que l’avortament surti immediatament del Codi Penal
- Que es canviï la llei per una que reconegui el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i la pròpia vida.
- Que l’avortament sigui una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública, garantint que es pugui practicar i regulant l’objecció de consciència a cada centre públic.
- Que es garanteixin els drets sexuals i reproductius de les dones,
entre els que trobem:
- Que hi hagi informació sexual i afectiva a tots els nivells d’ensenyament per a noies i nois.
- Que diferents mètodes anticonceptius siguin gratuïts i de fàcil accés.

Recordem que el dret a decidir i a la salut sexual i reproductiva està reconegut i ratificat per l’Estat espanyol des de la Conferència Internacional de Població i Desenvolupament de les Nacions Unides del Caire (1994) i de la IV Conferència Mundial de la Dona de Beijing (1995).

TOTES HEM AVORTAT AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT

Hem iniciat una campanya d’autoinculpacions per dones que han avortat i per homes que les han acompanyat

CAMPANYA PEL DRET A L’AVORTAMENT : Ca la Dona, Marxa Mundial de Dones, Dones d’Enllaç, Associació per la Igualtat Dones.com de Barberà, Grup de Dones Òvul de Rubí, Dones en Xarxa.cat, Ruta Pacífica de Mujeres de Colombia, Xarxa Feminista, Xarxa de Dones per la Salut, Grup Ágata, Tamaia, Dones de Badalona, Dones x Dones, Associació de Dones Immigrades Yemanjà, Dona Salut i Qualitat de Vida del CAPs, Genera, Les Webis – Dones per noves tecnologies, Secretaria de la Dona de CCOO, Àrea de la Dona d’Esquerra Unida i Alternativa, Dones amb Iniciativa, Comissió de la Dona Lina Odena del PCC, El Safareig.

DONEN SUPORT: Creación Positiva, Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCiB), ACAI, Intersindical Alternativa de Catalunya (CATAC, USTEC-STEs, FTC...), Revolta Global, Assemblea d’Esquerra Unida i Alternativa de Sants-Montjuïc, CUP de Sallent, Joves d’Esquerra Verda, Margarida Abril - Col·lectiu de lluita de gènere de la CJC.

Per a informació: dretalpropicosgmail.com
adhesions

www.caladona.org Casp, 38, principal, 08010 Barcelona


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285681

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Donem suport   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License