WEB

Manifest Aïllem Israel

Aturem massacre Gaza
Darrera actualització: dimecres 12 de març de 2008

AILLEM ISRAEL, ATUREM LA MASSACRE DE GAZA

Des de el dimecres 27 de febrer, l’exèrcit d’Israel ha iniciat una invasió de la Franja de Gaza assassinant a 120 palestins i ferint a més de 300. Tan sols el passat dissabte 1 de març més de 66 persones van ser assassinades; la xifra més alta des de la guerra del 1967.

Denunciem que l’exèrcit d’Israel ha practicat un assassinat sistemàtic de civils. La voluntat de “castigar” ha costat la vida de 19 nens, incloent a un nadó de dos dies i un altre de cinc mesos. Aquesta massacre indiscriminada suposa un càstig col·lectiu contra la població de Gaza. És un crim de guerra reconegut per la Convenció de Ginebra el castigar col·lectivament per l’acció d’uns pocs.

Denunciem que l’exèrcit d’Israel ha destruït clíniques, farmàcies, oficines i ambulàncies destruint una part clau del ja malmès sistema sanitari de Gaza. És un crim de guerra reconegut per la llei internacional atacar al personal mèdic.

Denunciem que aquesta acció és un pas més d’una estratègia d’ocupació, d’aïllament, de detencions massives, d’expulsions, de demolicions de cases... que suposa una neteja ètnica del poble palestí. Des que es van iniciar les negociacions de pau a Annapolis, s’han incrementat els atacs de l’exèrcit d’Israel en un 300%, les colònies han crescut i s’han creat 41 nous punts de control. El fet que el vice-ministre de Defensa israelià, Matan Vilnai, afirmés que “els Palestins atrauran sobre els seus caps un holocaust” mostra la corrupció moral d’un govern que no busca la pau, si no la venjança.

Nosaltres, ciutadans i societat civil, compromesos amb la justícia, la pau i la solidaritat internacional realitzem una crida als partits polítics a que manifestin el seu suport al compliment de la llei internacional i a la inviolabilitat del dret de tots els pobles a la seguretat humana, la llibertat i a la no agressió dels civils i el personal mèdic. El silenci en front de la situació que es viu a Gaza justifica aquesta massacre. Seguir cooperant amb l’estat d’Israel ens fa còmplices.

Nosaltres, ciutadans i societat civil, exigim que es suspengui l’acord Euro Mediterrani de comerç preferent entre Europa i Israel. Aquest acord estableix en el seu article dos que es fonamenta en el respecte als principis democràtics i els drets humans. A la vista del fets i en respecte al dret internacional: realitzem una crida a tots els partits polítics que presenten les seves candidatures a les properes eleccions del 9 de març a que es comprometin públicament a defensar la suspensió d’aquest acord i a promoure per totes les vies una pressió proactiva per aïllar a l’Estat d’Israel i tenir un Orient Mitjà lliure d’ocupació i guerres.

Nosaltres, ciutadans i societat civil, fem una crida a les organitzacions, associacions, moviments socials, sindicats, partits polítics i ONGs a que es sumin a aquest manifest. Esperem les vostres adhesions que podreu formalitzar enviant un correu a l’adreça: comunitat.palestinamailgmail.com

Primeres signatures:

Plataforma Aturem la Guerra, Comunitat Palestina de Catalunya, Xarxa d’Enllaç amb Palestina, Fundació Pere Ardiaca, NOVA – Centre per a la Innovació Social, ACSUR – Las Segovias, SODEPAU, CIEMEN, Fundació Alfonso Comin, Associació de Casals de Joves de Catalunya, Centre de Treball i Documentació


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285681

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Donem suport   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License