WEB

Ara, com fa 5 anys... No a la guerra!

Dissabte 15 de març • 17h • Plaça Universitat
Darrera actualització: dimecres 12 de març de 2008

- Tropes fora de l’Iraq i d’Afganistan
- Cap atac a l’Iran
- Justícia per a Palestina

Convocatòria Internacional

Fa 5 anys, milions de persones arreu del món van aixecar la seva veu contra l’amenaça de guerra contra l’Iraq. Ens van dir que l’Iraq tenia armes de destrucció massiva, que promovia grups terroristes, i moltes mentides més.

Ara, és evident que la guerra només ha empitjorat la situació a la regió. A l’Iraq, milions de persones són refugiades; desenes de milers de iraquians són presoners dels ocupants; i els sistemes sanitari i educatiu estan destruïts.

L’any passat a l’Afganistan, hi va haver més combats que en qualsevol moment des de l’inici de l’ocupació el 2001, perquè cada cop més camperols afganesos es resisteixen davant els abusos i els bombardejos indiscriminats de les tropes estrangeres.

A Palestina, la població pateix els efectes del boicot econòmic i dels atacs israelians, duts a terme amb el suport dels governs d’EUA i Europa.

Arreu del món, els atacs als drets humans s’estenen cada cop més; fa poc s’ha complert el 6è aniversari de la presó il·legal de Guantánamo.

La recent gira de Bush per la regió es va presentar com un intent d’impulsar un procés de pau a Palestina, però el motiu real va ser buscar aliances a favor d’atacar l’Iran.

Les mentides ara són les mateixes que fa 5 anys. I igual que fa 5 anys, no cal ser partidari del govern amenaçat per oposars’hi; qui pagaria el preu d’un atac són desenes de milers de persones innocents. Les manifestacions de 2003 no van impedir la guerra però sí van tenir efectes molt importants.

Aznar i Blair van perdre el poder i Bush està totalment desprestigiat al seu propi país, gràcies a l’oposició a la guerra.

Més important, la gent a l’Orient mitjà que pateix les bombes occidentals pot veure que no és un “xoc de civilitzacions”, ni un conflicte entre religions, perquè sap que la gran majoria de les poblacions occidentals s’oposa a la guerra.

Amb les nostres protestes, contribuïm a superar l’odi produït per la guerra. Contribuïm a fer del món un lloc millor i més pacífic.

Per tot això, s’ha organitzat una nova jornada internacional de manifestacions, el 15 de març de 2008. La gent d’arreu del món es manifestarà per la retirada de les tropes de l’Iraq i d’Afganistan, contra qualsevol atac a l’Iran, per la justícia per Palestina així com contra la perillosa escalada armamentística representada pel pla nord-americà d’escuts antimíssils. Les guerres i les ocupacions continuen. Les protestes també. Tantes vegades com faci falta, tornarem a cridar...

No a la guerra! No a la guerra! No a la guerra!

Declaració de la conferència El Món Contra la Guerra

Declaració acordada per 1.200 delegats de 26 països, assistents a la conferència El Món Contra la Guerra, dissabte 1 de desembre de 2007:

Aquesta conferència de delegades i delegats de moviments per la pau, contra la guerra, antiimperialistes i d’alliberament d’arreu del món declara la seva oposició a la “guerra sense fi” duta a terme pel govern d’EUA contra Estats, pobles i moviments en tot el nostre planeta.

Ens oposem a la interferència d’EUA, i dels seus aliats, en Estats sobirans, i afirmem el dret de tots els pobles a l’autodeterminació. Donem suport a tots aquells que lluiten per la pau i contra l’imperialisme.

En particular, exigim:

1. El fi immediat de l’ocupació militar il·legal de l’Iraq, que ha causat centenars de milers de morts i ha desplaçat milions de persones, la retirada de totes les tropes estrangeres i la plena transferència de sobirania al poble iraquià i als seus representants.

2. Que s’aturin tots els preparatius per a un atac a l’Iran, així com un compromís que se solucioni qualsevol tema exclusivament mitjançant la diplomàcia.

3. La retirada de les tropes estrangeres de l’Afganistan, permetent al poble afganès decidir el seu propi futur.

4. Justícia per al poble palestí, i el final de l’agressió israeliana a tot l’Orient Mitjà.

5. El fi dels plans d’EUA d’escuts anti míssils, i que tots els Estats promoguin activament el desarmament nuclear.

Reafirmem la solidaritat entre tots aquells que lluiten per la pau, la justícia social i l’autodeterminació arreu del món, i ens comprometem a enfortir la nostra unitat i a desenvolupar noves formes de cooperació.

Per tant, designem l’aniversari de la invasió de l’Iraq com un dia mundial d’acció a favor de les demandes CAP ATAC A L’IRAN i TROPES FORA DE L’IRAQ/AFGANISTAN. Cridem a tots els moviments antiguerra nacionals a convocar protestes i manifestacions massives per aquest dia.

Veure en línia : Animació Flash

titre documents joints

Cartell A4

12 de març de 2008
info document : PDF
73.2 kB

Octaveta 15 de març

12 de març de 2008
info document : PDF
90.7 kB

Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 287579

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Donem suport   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License