WEB

Un Socialisme per al segle XXI

Darrera actualització: dijous 17 d’abril de 2008

L’edició d’aquest curs es desenvoluparà sobre el contingut del núm. 7 de Monthly Review: selecciones en castellano “Un socialismo para el siglo XXI” (Hacer Editorial-Fundació Món-3, Barcelona 2007).

El títol d’aquest volum, i del curs, constitueix un envit històric, amb fort contingut utòpic, que connecta gran part de l’energia i de l’impuls de les lluites socials i anticapitalistes dels segles XIX i XX amb les incerteses i la crisi civilitzatòria del present.

No sabem si socialisme és la millor expressió per captar la naturalesa de la societat que ha de substituir el capitalisme en aquesta situació a la que ens aboquem, però en els textos que conté el volum i en les sessions del curs es podran trobar arguments, anàlisis i informació abundant sobre aquesta qüestió crítica per al futur de la humanitat i de la vida a la Terra. Els ponents comparteixen la idea que, de maneres diferents i en formes encara per cristal·litzar, el socialisme té un llarg camí per endavant. L’esperit que orientarà les sessions d’aquest curs és el de l’economia política crítica practicada per Paul Baran, Paul Sweezy, Harry Magdoff, Noam Chomsky, Samir Amin o John Foster des dels inicis de Monthly Review l’any 1949.

Lloc i horari del curs
Aules 117 (dimarts) i 102 (dijous) de la Facultat d’Econòmiques de la UB
dimarts i dijous, de 20 a 22 h
40 euros (socis: 25 euros)

titre documents joints

Informació de ponències del curs

17 d’abril de 2008
info document : PDF
196.6 kB

món 3 Universitat de Barcelona


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285682

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Recomanem   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License