WEB

Escola d’estiu la Plana

Sobre l’energia i els recursos a la Mediterrània
Darrera actualització: dimecres 2 de juliol de 2008

"L’ENERGIA I ELS RECURSOS COM A FACTORS GEOPOLÍTICS i GEOESTRATÈGICS EN LA MEDITERRÀNIA" és el tema central de l’Escola d’Estiu La Plana que tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 de juliol.

Enguany serà el quart any d’Escola d’Estiu a La Plana impulsada per les entitats Fundació Desenvolupament Comunitari, Fundació La Plana, RAI, SODEPAU, Xarxa d’enllaç amb Palestina, i CIEMEN per oferir un espai de formació, reflexió i recerca per totes aquelles persones que, implicades en moviments socials associacions i organitzacions socials i polítiques, volen renovar el seus coneixements, volen posar en comú els seus sabers i inquietuds.

La proposta d’enguany es centra en l’energia i els recursos; tractarà d’interrelacionar l’anàlisi global-mediterrani amb l’anàlisi concret local i els impactes a nivell de pais. També es tindrà en compte com a recurs important per al Mediterrani: l’aigua. Per tant, les reflexions i anàlisi que es realitzin tindran en la geoestratègia i la geopolítica dels recursos i les energies a la Mediterrània el seu tema central d’aquesta edició. Així mateix, i com és habitual, es reserva un espai de reflexió i intercanvi d’experiències al voltant de la solidaritat amb el poble palestí, i enguany especialment en commemorar-se els 60 anys de Nakba (desfeta davant la creació de l’Estat Israelià).

La Fundació La Plana i Desenvolupament Comunitari organitzen l’Escola d’estiu la Plana.

Les jornades que es celebren solen tenir un aire dinàmic, participatiu i pràctic, algunes de les sessions en format taller, on es combinen els debats amb professionals de banda i banda de la Mediterrània, amb moments de distensió gaudint de l’entorn i les activitats que ofereix la Masia La Plana (hort, passejades, ioga, menjars vegetarians, música i altres activitats).

L’Escola d’Estiu va néixer amb la voluntat de crear un espai anual de reflexió, acció i debat al voltant de la relació local-global dins la complexitat de les societats contemporànies. Dins d’aquest marc de treball, i des d’una perspectiva mediterrània, aquest seminari pretén visualitzar -amb exemples pràctics- l’actual escenari internacional: les relacions ì estratègies polítiques, com juguen els enclavaments geogràfics, el diàleg entre actors socials.

És un seminari dirigit a persones implicades en moviments internacionalistes, en entitats i onegés de solidaritat i per la pau i per a aquelles persones que vulguin aprofundir en l’anàlisi de la geopolítica mundial i dotar-se de més elements que els pugui facilitar en el seu treball per la pau.

Dels debats, es recullen les aportacions dels participants i es concretaran línies d’actuació en el marc dels moviments socials i en relació a la situació mundial. S’elaborarà un document i se’n farà difusió.

Les entitats promotores de la III Escola d’Estiu són: Fundació Desenvolupament Comunitari, Fundació La Plana, RAI, Sodepau, Xarxa d’Enllaç amb Palestina i Ciemen.

Per més informació i programa detallat: Fundació Desenvolupament Comunitari

Telèfon: 93 2680477

Presentació Escola d’Estiu 2008 (PDF)

L’estada inclou: lloc per dormir i menjars corresponents. Hi haurà servei de guarderia, amb presència d’un/a dinamitzador/a

Veure en línia : +info

Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285682

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Donem suport   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License