WEB

La Crisi Energètica: Taula Rodona [off-ASPO]

22 d’octubre de 2008 a les 19 hores
Darrera actualització: dilluns 20 d’octubre de 2008

Els models econòmics ens mostren que les corbes de creixement econòmic avancen en paral·lel a les corbes de consum d’energia. Per una altra banda les corbes de les reserves de combustibles fòssils ens mostren que estem al zenit de la seva explotació. Aquestes dues prediccions ens posen sobre la taula un problema important, el creixement econòmic de la societat actual s’ha basat en l’ús intensiu d’energies fòssils i segons les previsions estem en el pic màxim d’extracció, a partir d’ara s’iniciarà un procés descendent en l’accés al recurs i un conseqüent augment del preu d’aquest recurs.

Davant d’aquesta situació no hi han gaires sortides, o es troba un recurs energètic abundant i econòmic que substitueixi el petroli, o bé hem de canviar el model de producció i consum d’energia. És a dir, o bé posem les esperances en futurs incerts esperant a que els científics trobin una altra font d’energia o bé ens posem a treballar cercant camins de transició cap altres models de producció i consum més responsables i sostenibles.

Aprofitant que ha tingut lloc a Barcelona la VII Conferència Anual Mundial d’ASPO (Association for he Study of Pik Oil), associació que reuneix a estudiosos sobre l’energia de tot el món. El Centre de Treball i Documentació ha volgut aprofitar aquesta ocasió i hem convidat a alguns dels seus membres, Pedro A. Prieto, Mariano Marzo i Colin Campbell, per què ens expliquin les qüestions i els reptes que l’energia plantegen.

- Colin Campbell, geòleg i president honorari d’ASPO
- Mariano Marzo, professor de recursos energètics de la UB
- Pedro A. Prieto, enginyer industrial i vice-president del comitè organitzador de la conferència internacional de la Asociación para el Estudio del Cenit del Petróleo (ASPO)

Dia 22 d’octubre de 2008 a les 19 hores
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona, Carrer de Regomir, 3

Abans d’aquesta taula rodona, al mateix Centre Cívic hi haurà el debat: "El Model de Hubbert i Cradle to Cradle".

Recull de premsa:
- Entrevista a Pedro A. Prieto vice-president del comitè organitzador de la conferència internacional de la Asociación para el Estudio del Cenit del Petróleo (ASPO)
- Entrevista a Mariano Marzo al Café de la República de Catalunya Ràdio el 22 de setembre de 2008
- Dossier VII conferència d’ASPO

Organitza: Centre de Treball i Documentació, més informació

JPEG - 3.2 kB
mail_cetede
Veure en línia : +info

Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285524

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Memòria d’activitats  Seguir la vida del lloc Memòria d’activitats 2008   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License