WEB

II Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya de Sant Feliu de Llobregat

Del 23 al 26 d’octubre de 2008
Darrera actualització: dimecres 22 d’octubre de 2008

SODEPAU i el Cinebaix celebraran del 23 al 26 d’octubre de 2008 la segona edició de la “Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani a Catalunya”. La bona rebuda i resultats de l’any anterior ha conduït en aquesta edició a un increment dels suports institucionals, i per tant a un creixement quantitatiu i qualitatiu de les projeccions i activitats programades.

Com l’any passat es comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i de Beirut Development Cinema , l’associació de cineastes organitzadora de la biennal de cinema àrab de Beirut, amb la novetat enguany del suport de l’ Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

JPEG - 37.6 kB
Logo II Mostra

La mostra consolida un projecte de ciutat a Sant Feliu de Llobregat, amb un seguit d’activitats paral·leles, que està esdevenint un referent del cinema àrab a Catalunya:

Trobareu tota la informació dels films, programa definitiu, preus a la web de la Mostra

La mostra, que aposta pel cinema com a eina d’educació pel desenvolupament, projectarà durant aquests quatre dies una selecció de setze pel·lícules (set llarg metratges i nou curts) amb un clar predomini de la ficció sobre el documental i de gèneres diferents com la comèdia, el drama o els dibuixos animats. Tots els títols són produïts per directores i directors de set països àrabs (Marroc, Egipte, Algèria, Palestina, Líban, Qatar i Tunísia) i la majoria de les projeccions es podran veure a Catalunya per primera vegada. Cada sessió anirà acompanyada d’un debat posterior amb algun realitzador/a, actor o actriu, amb l’objectiu de despertar l’interès entre la població catalana pel cinema realitzat als països del sud i l’est de la Mediterrània.

La Mostra, en la seva segona edició, té la vocació d’esdevenir un espai de trobada i intercanvi pels professionals del món del cinema àrabs, catalans i de l’estat. Per això manté una estreta col·laboració amb Beirut DC, l’entitat impulsora del Festival Cinema Days of Beirut que enguany celebrarà la seva cinquena edició i que aposta per la producció i la promoció de la filmografia àrab al Líban i a la resta del món.

El Cinebaix de Sant Feliu, de titularitat pública, gestió associativa i fruit de la iniciativa civil per recuperar els Cinemes Guitart, acolliran les projeccions i els debats de la mostra. Aquest cinema ha treballat des de 2005 per donar visibilitat a les projeccions cinematogràfiques que fomentin la reflexió i el debat i les sessions de cinefòrum.

La Mostra es consolida com a projecte cívic i cultural de primer ordre al municipi de Sant Feliu de Llobregat i a la comarca del Baix Llobregat, amb tot un seguit d’activitats prèvies i paral·leles a la Mostra arrelades al territori, com un concert de l’Orquestra Àrab de Catalunya, una sardinada popular, dinamització infantil, o passis especials per a IES. També es vincularà els moviments socials i associacions d’immigrants del Baix Llobregat, per tal de crear espais de participació social i intercultural per a col•lectius que acostumen a quedar-ne al marge.

D’altra banda, a través del cinema realitzat als països àrabs i els cinefòrums tindrem la possibilitat de conèixer de primera mà les problemàtiques socials i polítiques que afecten els països del sud i de l’est de la Mediterrània, a més de la seva dinàmica producció cultural. Els realitzadors i actors convidats seran Nadia Alami, Nadir Mokneche i Nadia Guiza.

Un projecte referent del cinema àrab a Catalunya.

La Mostra de Cinema Àrab de Sant Feliu omple un buit en el panorama cultural a Catalunya. La inexistència d’un certamen d’aquestes característiques a Catalunya representava una mancança important, que al marge dels criteris artístics i culturals pot permetre apropar a la ciutadania d’aquí les problemàtiques que afecten aquests països que ens són tan propers geogràfica, històrica i culturalment. Amb l’acceptació i implicació del públic, la Mostra posa de manifest la seva irrevocable voluntat de continuïtat i creixement pels propers anys.

Participació de fons de la Unió Europea a la Mostra.

El projecte és resultat del treball d’enxarxament que SODEPAU fa als països de la Mediterrània. A través de la contrapart libanesa del projecte, Beirut Development Cinema, la mostra es recolza en els fons europeus del programa Med-Screen, que dóna suport a la producció i difusió de les obres cinematogràfiques dels vuit països àrabs inclosos a la regió MEDA (Algèria, Egipte, Jordània, Líban, Marroc, Síria, els Territoris Palestins i Tunísia).

Organitza:

JPEG - 7.1 kB
Organitzen

Col·laboren:

JPEG - 11.1 kB
Col·laboren

PREMSA COMEDIA • marc gall • ana Sánchez

passatge sert 10, baixos • 08003 barcelona • 932 68 21 43 • 638 01 45 45 •

Programa

Veure en línia : +info

Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 287582

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Recomanem   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License