WEB

Informe del Centre Delàs: Anàlisi del pressupost 2009

50,98 milions d’euros diaris
Darrera actualització: dijous 11 de desembre de 2008

Ha estat presentat al Congrés de Diputats el projecte de Pressupostos de l’Estat espanyol per al pròxim any 2009. Aquests pressupostos es presenten en una conjuntura internacional de crisi econòmica especialment agreujada en el cas espanyol. El Govern espanyol anuncia la contenció de la despesa en el sector públic i de manera especial la relativa al Ministeri de Defensa, que diu que es reduirà en un 3%.

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau de Justícia i Pau cada any fa una anàlisi de la despesa militar real dels pressupostos, i manifesta que aquesta reducció, malgrat que pot semblar una bona notícia, no ho és tant quan es considera la quantia final de la despesa militar prevista per a l’any 2009, que és de 18.609,60 milions d’euros i representa 50,98 milions d’euros diaris, 408 euros per càpita a l’any pels 45.593.385 ciutadans censats l’1 de juliol d’enguany.

Al contrari del que diu el Govern, la reducció de la despesa militar no és del 3%, sinó de l’1,61%. És cert que, per primera vegada des de 1995, data en què vam començar a fer l’anàlisi del pressupost de Defensa, aquest ha disminuït per primer cop. Però encara que les magnituds que més havien augmentat en els darrers anys (les dedicades a inversions en nous armaments i en R+D militar) es redueixen de manera notable, un 14,75% les inversions i un 12,13% la R+D militar, els principals indicadors de la despesa militar per a l’any 2009, encara són considerables en la situació actual de recessió econòmica.

Descarrega’t l’informe

Veure en línia : +info

Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285523

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Recomanem   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License