WEB

Seminari "Les arrels històriques dels conflictes armats actuals"

gener-març de 2009
Darrera actualització: dimecres 7 de gener de 2009

L’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens i Vives (IUHJVV) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) organitza aquest seminari sobre les arrels històriques dels conflictes armats actuals amb dos objectius principals. D’una banda, proporcionar una visió de conjunt de les característiques que presenten els conflictes bèl·lics del temps present i diferents anàlisis de les arrels històriques d’alguns dels principals conflictes armats actuals. De l’altra, oferir un espai de debat al voltant d’aquestes qüestions.

El seminari es dirigeix al públic en general, si bé està especialment adreçat als alumnes de la UPF i d’altres universitats, així com als membres de les institucions, entitats i ONG per la pau i els drets humans.

El seminari està reconegut amb un crèdit de lliure elecció per part de la UPF.

PROGRAMA

Dimarts 13 de gener

17.30 h. Inauguració a càrrec de Josep Joan Moreso, rector de la Universitat Pompeu Fabra; Josep Vendrell, secretari de Relacions Institucionals i Participació del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya i Núria Basi, presidenta del Consell Social de la UPF.

18.00 h. "Global insurgency and counterinsurgency" Mark Duffield, professor de Polítiques del Desenvolupament de la Universitat de Bristol. Presenta: Marta Reynal-Querol, professora del Departament d’Economia i Empresa de la UPF. Hi haurà traducció simultània

Dimarts 27 de gener

18.00 h. "El conflicto de Chechenia" Carlos Taibo, professor de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Madrid. Presenta: Ferran Requejo, catedràtic de Ciència Política de la UPF.

Dimarts 3 de febrer

18.00 h. "The Palestine-Israel conflict" Georges Corm, historiador i exministre de finances del Líban. Presenta: Jaume Torras, catedràtic d’Història de la UPF. Hi haurà traducció simultània

Dimarts 10 de febrer

18.00 h. "Conflictes Sahelians: de Mauritània a Sudan. Anàlisi d’estructures estatals inviables"Ferran Iniesta, professor d’Història d’Àfrica de la Universitat de Barcelona. Presenta: Alfred Bosch, escriptor i professor d’Història Contemporània de la UPF.

Dimarts 24 de febrer

18.00 h. "El conflicto de Colombia" María Luisa Rodríguez Peñaranda, professora de Dret Constitucional de la Universitat Externado de Colòmbia. Presenta: Francisco Fernández Buey, catedràtic de Filosofia Política de la UPF.

Dimarts 3 de març

18.00 h. "The Afghanistan conflict" Tariq Alí, escriptor, editor de la New Left Review i director de l’editorial Verso.
Presenta: Caterina García, professora de Relacions Internacionals de la UPF. Hi haurà traducció simultània

Lloc: Auditori del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. Ramon Trias Fargas, 25-27.

Materials

Període d’inscripció: de l’1 de novembre al 5 de gener del 2009 Preu: 35 euros.

Veure en línia : +info

Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285681

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Recomanem   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License