WEB

Anem a Estrasburg per protestar contra l’OTAN!

del 2 al 6 d’abril de 2009
Darrera actualització: dimecres 4 de març de 2009

L’OTAN celebra el seu 60è. aniversari al Parlament d’Estrasburg. Des de diferents moviments pacifistes i antimilitaristes europeus s’ha iniciat una campanya de protesta (www.no-to-nato.org) que proposa que, més que celebrar-ho, es vagin dissolent. Les activitats a Estrasburg consistiran en una contra-celebració amb conferències on s’espera la presència de Noam Chomsky, Bianca Jagger i Malalay Joya, a més de manifestacions i bloqueigs.

El 3 d’abril hi haurà activitats del tipus xerrades i conferències, el 4 d’abril al matí intentarem bloquejar pacíficament la seu del Parlament europeu perquè no entrin els comandaments de l’OTAN. El mateix dissabte 4 al migdia ens manifestarem amb el lema "No a l’OTAN, no a la guerra" pel centre d’Estrasburg. L’organització preveu desenes de milers de participants. El diumenge 5 d’abril hi haurà xerrades, reunions i assemblees finals dels activistes allí presents. L’allotjament està garantit amb un campament que s’està organitzant al mateix Estrasburg. No ens caldrà patir per la nostra "seguretat" perquè està anunciada la participació de 15.000 policies francesos i 15.000 d’Alemanya.

Les dades pràctiques del viatge en autobús són les següents:

Sortida: 20h Pl. Universitat de Barcelona del dijous 2 d’abrilArribada al campament antimilitarista: Cap a les 12h del migdia del 3 d’abril, amb temps per assistir a les conferències de la contra-celebració.
Tornada: 17h del diumenge 5 d’abril del campament o del centre d’Estrasburg segons pactem
Arribada a la Pl. Universitat de Barcelona cap a les 9h del matí del dilluns 6 aproximadament

Si vols venir amb nosaltres només has d’enviar un correu electrònic a 2009otanno@gmail.com. El preu aproximat del bitllet d’autocar des de Barcelona serà de 90€ per persona.

A casa nostra la campanya la va començar a promoure Justícia i Pau i la Plataforma Aturem la Guerra i compta amb el suport de la Federació Catalana d’ONG de Pau. Les assemblees de coordinació són cada 2 dijous (la propera el 5 de març) a Justícia i Pau (c/ Rivadeneyra nº6, 3er pis, (M) Catalunya, de Barcelona) de 19,30 a 21h. Tothom està convidat a participar-hi.

MANIFEST DE LA CAMPANYA NO A LA OTAN, NO A LA GUERRA

Arran de la celebració del 60è aniversari de la creació de l’OTAN, ens adherim a la Campanya europea contra l’OTAN, impulsada per diferents moviments socials europeus i manifestem que:

Durant molts anys, ens van presentar l’OTAN com la “defensa” davant del bloc de l’Est. Però gairebé dues dècades després de la caiguda del mur de Berlín, l’OTAN no només encara existeix, sinó que es torna més perillosa. L’OTAN és un obstacle cada vegada més gran per la consecució de la pau mundial. Des del final de la guerra freda, l’OTAN ha reforçat el seu paper d’eina al servei de l’acció militar d’EUA i els seus aliats, que promouen l’anomenada “guerra contra el terror”. En realitat es tracta d’un vehicle per a l’ús de la força encapçalat pels Estats Units que eludeix o instrumentalitza les Nacions Unides i el sistema de dret internacional segons la seva conveniència, accelera la militarització i augmenta la despesa armamentística (el volum de despeses militars dels països de l’OTAN és el 75% de la despesa militar mundial). Des de la dècada dels 90, en aplicació d’un programa expansionista dissenyat per a aconseguir interessos i recursos estratègics, l’OTAN ha fet la guerra als Balcanes amb el pretext de l’anomenada “guerra humanitària” i manté durant anys una guerra brutal a l’Afganistan, on la tràgica situació del país empitjora cada dia i des d’on la guerra s’ha estès al Pakistan.

A Europa, l’OTAN està agreujant les tensions i alimentant la carrera d’armaments amb un enorme arsenal nuclear, amb una política de primer atac nuclear i amb el suport a la instal·lació de l’escut antimíssils dels EUA. La política de la UE està cada vegada més vinculada a l’OTAN. L’actual expansió de l’OTAN a Europa oriental i les seves operacions arreu del món, el fan un lloc més perillós. El conflicte en el Caucas és una indicació d’aquests perills. Cada expansió de la frontera de l’OTAN augmenta la possibilitat de conflictes i guerres. Per a assolir el nostre objectiu d’un món en pau, rebutgem les respostes militars a les crisis regionals i mundials: l’OTAN és part del problema, no la solució. Ens neguem a viure sota el terror de les armes nuclears i rebutgem una nova cursa d’armaments. Hem de reduir les despeses militars i destinar aquests recursos a les necessitats humanes. Hem de tancar totes les bases militars estrangeres.Hem de democratitzar i desmilitaritzar les relacions entre els pobles i hem d’establir noves formes de cooperació pacífica per construir un món més segur i just.

A Catalunya, mai no hem volgut formar part de l’OTAN. Recordem que aquí —a l’igual que a Euskadi i les Canàries— va guanyar el “no” al referèndum sobre l’OTAN de l’any 1986. El fet que l’Estat espanyol s’hagi incorporat al comandament de l’estructura militar de l’OTAN vulnera les condicions estipulades en aquell referèndum. A més a més, s’han instal·lat bases militars de l’OTAN a Bétera (València), a Retamares (Madrid), i una futura base àeria s’ubicarà a Saragossa o Albacete. Molt probablement, armament nuclear d’EUA ha arribat a ports i bases militars del territori espanyol, vulnerant una altra vegada la decisió de 1986. La participació de forces armades espanyoles a les guerres comandades per l’OTAN el 1999 a l’antiga Iugoslàvia, i actualment a l’Afganistan, contradiu les promeses fetes llavors pel govern, que mai s’enviarien tropes espanyoles en missions de l’OTAN a l’exterior.

Demanem:

- La retirada de l’Estat espanyol de l’OTAN i la dissolució d’aquesta aliança bèl·lica.

- El tancament de les bases d’EUA i de l’OTAN a l’Estat espanyol

- La retirada de les tropes espanyoles de l’Afganistan

- Redirigir les despeses militars per a necessitats socials.

Per la vostra adhesió podeu enviar un correu a projectes@justiciaipau.org o a info@aturemlaguerra.org

Veure en línia : +info

Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285682

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Donem suport   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License