WEB

La crisi continua:
Ullades sobre la redistribució de riquesa, sostenibilitat i qüestions de gènere

Dimecres 25 de març, 19 h. Centre Cívic Pati Llimona
Darrera actualització: dimarts 17 de març de 2009

La crisi econòmica no para. Va rebotant sobre els diferents sectors i sacsejant amb violència molts àmbits de la vida econòmica i social. A la colossal pèrdua de valor d’una gran proporció dels actius reals i financers s’afegeix ara una onada d’acomiadaments, la disminució de comandes i vendes, l’ajornament d’un bon grapat d’inversions, el perill d’un allau de fallides . També hi ha aspectes accessoris positius: baixen, de moment, les emissions de CO2 i el preu del petroli.

Tanmateix, ni el diagnòstic, ni el pronòstic, ni les mesures per corregir o superar les disfuncions són assumptes clars, als quals es pugui fer front amb un ampli consens tècnic i polític. Ben segur, als afers humans sempre hi ha pel mig caires conflictius, a causa dels interessos confrontats i de les escales de valors oposades. Però sovint es pot arribar a certs compromisos, i en qualsevol cas sempre es bo afinar dades i minvar la càrrega retòrica de les avaluacions i les propostes.

Per això el Centre de Treball i Documentació us proposa una segona sessió sobre la crisi, seguint el cicle informal que vam inaugurar el desembre. Aleshores vam combinar dos eixos: una anàlisi de les perspectives i prospectiva macroeconòmica, juntament amb els límits ecològics i reptes per a l’ecologisme. Avui volem centrar l’atenció sobre el plànol redistributiu: Quins grups o fraccions de classe es beneficiaren de l’època de vaques grasses, i com han protegit el seu botí? Quina proporció del botí té com a contrapartida un deute per a les futures generacions (o el seu empobriment)? Qui són, de debò, els que més han perdut amb l’ensorrament de les cotitzacions de la borsa? Com afecta a l’equitat l’empobriment associat a la crisi (equitat que cal examinar en molts plànols, com per exemple: internacional, intergèneres, intergeneracional, interclassista)?

Sens dubte aquestes preguntes són excessives. Així que no en traurem tota l’aigua clara; però segur que aprendrem coses. Els nostres ponents d’avui són dos catedràtics universitaris de gran prestigi i excel·lent preparació.

Participaran:

- Enric Tello, expert en límits i costos ecològics Catedràtic d’història econòmica de la Universitat de Barcelona.
- Lourdes Beneria, experta en qüestions de pobresa i gènere. Professora de la Cornell University d’EEUU.

Moderarà: Alfons Barceló, Catedràtic de teoria econòmica de la Universitat de Barcelona.

Centre Cívic Pati Llimona, Carrer de Regomir, 3. Baixos.

Imatge de Pedro Méndez Suarez http://www.rebelion.org/


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285682

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Memòria d’activitats   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License