WEB

Cine-Fòrum: DECONSTRUINT el 23-F

Divendres 26 de juny 2009 a les 19h
Darrera actualització: dissabte 6 de juny de 2009

La trama que hi ha darrere del 23F ha estat durant molts anys silenciada. Fins ara, ha prevalgut un pacte general per avalar la versió que mostra el rei com a garant de la democràcia davant les intrigues dels colpistes. Amb tot, sembla que en els últims temps s’obren fissures en aquesta versió oficial i una sèrie d’ombres esvaeixen la nitidesa d’aquesta imatge.

Recentment, Javier Cercas, un escriptor de prestigi i de gran ressò mediàtic, ha publicat l’assaig Anatomía de un instante, que tracta els fets i el context en què es van produir. Segons ell, el rei va alenar d’alguna forma el cop, tot i que va ser ell el que el va desactivar perquè era l’únic que ho podia fer.

El director Xavier Juncosa va més enllà i segueix minuciosament els fets de la trama, per identificar i aclarir els fets del 23F.

Us convidem a compartir la projecció d’aquest documental de caire polític amb el seu director. Es tracta d’un treball de recerca universitària que difícilment gaudirà d’una projecció cinematogràfica i/o televisiva i on es plantegen, negre sobre blanc, les clares complicitats entre el cop i la Corona.

Després de la projecció [d’uns 55 minuts] obrirem un debat amb Xavier Juncosa director de DECONSTRUINT el 23-F, moderat per Francesc Tubau, membre del CTD.

[|Divendres 26 de juny a les 19h
ENTRADA LLIURE
Centre Cívic Pati Llimona, Carrer de Regomir, 3. Baixos.|]

Sobre Xavier Juncosa, Barcelona, 1956. És Premi Nacional de Cinematografia (1988), autor i director de més de noranta documentals, entre els quals destaquem: Dreams of Barcelona (1992), sobre els Jocs Olímpics de Barcelona; Pasolini, un viaggio a Italia (1999)”; Gaudí, l’arquitecte de la natura (2001); Costafreda (2002), un documental sobre el poeta barceloní Alfonso Costafreda; Le polyèdre Benjamin (2005), centrat en el filòsof Walter Benjamin; La montaña del destino: Leni Riefenstahl; Integral Sacristan, (2006), que tracta la vida i l’obra del filòsof Manuel Sacristán; Erasme de Gònima, cinta que mostra un perfil del propietari industrial de la finca que actualment és el Col·legi Bon Salvador de Sant Feliu de Llobregat, i L’Albero delle parole (2008), que s’aproxima al cineasta milanès Ermanno Olmi.

Materials de reflexió
Encara no fa un mes, a Rebelion.org Salvador López Arnal publicava una presentació per aquest documental, a la que afegeix la transcripció de la intervenció de Manuel Sacristán en un col·loqui organitzat pel CTD a inicis de març del 1981. Podeu descarregar-la pitjant la icona del PDF


titre documents joints

Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285681

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Memòria d’activitats   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License