
Cine-Fòrum: DECONSTRUINT el 23-F
La trama que hi ha darrere del 23F ha estat durant molts anys silenciada. Fins ara, ha prevalgut un pacte general per avalar la versió que mostra el rei com a garant de la democràcia davant les intrigues dels colpistes. Amb tot, sembla que en els últims temps s’obren fissures en aquesta versió oficial i una sèrie d’ombres esvaeixen la nitidesa d’aquesta imatge.
Recentment, Javier Cercas, un escriptor de prestigi i de gran ressò mediàtic, ha publicat l’assaig Anatomía de un instante, que tracta els fets i el context en què es van produir. Segons ell, el rei va alenar d’alguna forma el cop, tot i que va ser ell el que el va desactivar perquè era l’únic que ho podia fer.
El director Xavier Juncosa va més enllà i segueix minuciosament els fets de la trama, per identificar i aclarir els fets del 23F.
Us convidem a compartir la projecció d’aquest documental de caire polític amb el seu director. Es tracta d’un treball de recerca universitària que difícilment gaudirà d’una projecció cinematogràfica i/o televisiva i on es plantegen, negre sobre blanc, les clares complicitats entre el cop i la Corona.
Després de la projecció [d’uns 55 minuts] obrirem un debat amb Xavier Juncosa director de DECONSTRUINT el 23-F, moderat per Francesc Tubau, membre del CTD.
[|Divendres 26 de juny a les 19h
ENTRADA LLIURE
Centre Cívic Pati Llimona, Carrer de Regomir, 3. Baixos.|]
Sobre Xavier Juncosa, Barcelona, 1956. És Premi Nacional de Cinematografia (1988), autor i director de més de noranta documentals, entre els quals destaquem: Dreams of Barcelona (1992), sobre els Jocs Olímpics de Barcelona; Pasolini, un viaggio a Italia (1999)”; Gaudí, l’arquitecte de la natura (2001); Costafreda (2002), un documental sobre el poeta barceloní Alfonso Costafreda; Le polyèdre Benjamin (2005), centrat en el filòsof Walter Benjamin; La montaña del destino: Leni Riefenstahl; Integral Sacristan, (2006), que tracta la vida i l’obra del filòsof Manuel Sacristán; Erasme de Gònima, cinta que mostra un perfil del propietari industrial de la finca que actualment és el Col·legi Bon Salvador de Sant Feliu de Llobregat, i L’Albero delle parole (2008), que s’aproxima al cineasta milanès Ermanno Olmi.
Materials de reflexió
Encara no fa un mes, a Rebelion.org Salvador López Arnal publicava una presentació per aquest documental, a la que afegeix la transcripció de la intervenció de Manuel Sacristán en un col·loqui organitzat pel CTD a inicis de març del 1981. Podeu descarregar-la pitjant la icona del PDF
Imatges de http://revoltaglobal.cat/
titre documents joints
webcetede
Articles d’aquest autor
- Què fem amb la Unió Europea?
-
Diàleg: Josep Ramoneda i Arcadi Oliveres
Presentació del Diccionari de la Guerra, la pau i el desarmament -
CICLES XERRADES-DEBATS:
¿Té alguna cosa a dir l’esquerra davant la crisi política catalana, espanyola i europea? - Xerrada-Debat: Les eleccions del 24 de maig, una font d’ensenyaments pel futur polític immediat?
- Cicle: Què quedarà de l’Estat del Benestar si sortim de la crisi? La Sanitat
- [...]
ca
Memòria d’activitats
?
|
OPML
?