WEB

Canvi Climàtic: Polítiques efectives o per quedar bé.

Dimarts 1 de desembre a les 19h al Pati Llimona
Darrera actualització: dimecres 25 de novembre de 2009

Fa més de mig segle que es va encetar el debat sobre la causalitat del canvi climàtic; actualment sembla ja ben establert que l’activitat humana hi contribueix en una mesura segurament decisiva, i aquesta discussió està quedant enrere. Que l’acció humana –amb independència de l’evolució natural de la terra en aquest respecte- sigui decisiva en un problema d’aquesta magnitud civilitzatòria, tendeix a posar en qüestió l’ordre social en el seu conjunt, apel·la a la nostra llibertat i a la nostra acció col·lectiva. I, en efecte, s’ha acabat suscitant a hores d’ara un amplíssim front –governs estatals, Nacions Unides i altres organitzacions intergovernamentals, grans poders econòmics, partits, ONG , vells i nous corrents d’opinió- que coincideix en la necessitat de fer front a la situació ecològica creada.

El debat sobre el canvi climàtic assoleix dimensions realment globals. Circumstàncies com ara la crisi econòmica en curs i la discussió sobre les seves causes i sortides, empenyen en aquest sentit. També ho fan altres dinàmiques com la relativa a la celebració a Copenhaguen, a partir del proper set de desembre, de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic –que pretén posar les bases d’un acord global, per al període 2013-2020, susceptible de reduir de manera substancial les emissions globals de gasos d’efecte hivernacle-. Tal amplitud de protagonistes i debats comporta unes possibilitats de incidència inèdites, però també n’és una font d’ambigüitats i confusions de tota mena. Cal que afinem el sentit crític i que augmentem la pressió en la direcció adient, en particular pel que fa a les polítiques públiques.

Ponències:

- "Fiscalitat, energia i canvi climàtic", a càrrec d’Ignasi Puig Ventosa membre de ENT Medi ambient i gestió.

- "El canvi climàtic a Catalunya: dades, reivindicacions, i rentat d’imatge", a càrrec Miguel Muñiz Gutiérrez, coordinador de Tanquem les Nuclears - 100%RENOVABLES

Dia i hora: Dimarts 1 de desembre a les 19h
LLOC: Centre Cívic Pati Llimona, Carrer de Regomir, 3. Baixos.

Organitza: Centre de Treball i Documentació (CTD)

(CTD) www.cetede.org
Contacte
656842655


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285682

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Memòria d’activitats   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License