WEB

Marató cultural "Benvinguda Palestina / Marhaba 2007"

del 16 de maig al 16 de juny de 2007
Darrera actualització: diumenge 10 de juny de 2007

Per segon any consecutiu, la Comunitat Palestina de Catalunya, Sodepau i la Xarxa d’Enllaç amb Palestina, organitzen entre el 16 de maig i el 16 de juny, a diferents ciutats i pobles de Catalunya, 30 activitats culturals per apropar la cultura i l’art palestí a la societat catalana.

Barcelona, maig de 2007 · Per segon any consecutiu, la Comunitat Palestina de Catalunya, Sodepau i la Xarxa d’Enllaç amb Palestina, organitzen entre el 16 de maig i el 16 de juny, a diferents ciutats i pobles de Catalunya, 30 activitats culturals per apropar la cultura i l’art palestí a la societat catalana. Benvinguda Palestina és una campanya de sensibilització sobre els devastadors efectes que l’ocupació israeliana i el conflicte continuats tenen pel poble palestí, mitjançant l’apropament a la complexitat, la riquesa i la profunditat històrica de la seva cultura. Es proposa, com a un dels principals reptes, l’exercici de la pressió política des de la societat civil catalana per l’establiment d’una pau justa i durable a Palestina.

El Benvinguda Palestina d’enguany, en commemoració dels 40 anys de la guerra del 67 i la segona gran onada de refugiats, centrarà l’atenció en la qüestió no resolta dels Refugiats i el Dret al Retorn, com a un dels punts clau del conflicte. Benvinguda Palestina proposa un seguit d’activitats lúdiques i culturals, de reflexió i de debat al llarg d’un mes (teatre al carrer, lectura de poemes, exposicions, concerts, etc.), protagonitzades preferentment pels propis palestins. Entre els actes programats en destaquen les actuacions de la companyia de circ "Assirk Assaghir"(Nablús, Cisjordània), la representació de l’obra "Enderroc" de la Companyia Trans-Formas, una taula rodona amb
presència de representants dels refugiats palestins al Líban i als Territoris Ocupats i el concert del cantautor palestino-madrileny Marwan Abu-Tahoun. Diversos artistes del món del graffiti també hi participen, pintant algunes parets del barri de Sants al 1er Concurs de Graffiti per Palestina; el premi d’aquest concurs serà un viatge per plasmar la seva obra al mur construït en territori palestí.

La campanya Benvinguda Palestina va ser llançada a Paris i la seva regió durant tot el mes de juny del 2005. Cada nit i durant 30 dies, un cafè, un restaurant, o un cinema van invitar al seu públic a trobades culturals sota el signe de la solidaritat amb Palestina. Pel·lícules, lectures, exposicions, conferències i concerts es van succeïr per ensenyar les facetes d’un poble i la vitalitat d’una societat dinàmica, plural i democràtica que també resisteix a través de la creació cultural. Enguany les activitats es programen de manera autònoma a alguns dels indrets on l’any passat es van celebrar; aquesta iniciativa torna a reproduir-se a partir del 16 de maig a Catalunya.

Actes centrals de la campanya

Dissabte 2 de juny

A les 16h · Pati Llimona

Taula rodona: La situació dels refugiats palestins i el dret a retorn.

Amb la participació de Ferial Said El-Cheikh Slim (membre de la junta directiva del Centre de Comunicació Social Ajial de Beirut) i Nihad Boqai (refugiat intern i coordinador del Centre Badil de Recerca i Informació per la Residència dels Palestins i el Drets del Refugiats, amb seu a Betlem).

Dimarts 5 de juny

A les 19h · Ateneu Barcelonès

Presentació del manifest

"40 ANYS DE RESISTÈNCIA PALESTINA CONTRA L’OCUPACIÓ MILITAR ISRAELIANA. 60 anys de lluita contra l’apartheid a l’Estat d’Israel"

Els promotors d’aquesta iniciativa són la Plataforma Aturem la Guerra, l’Ateneu Barcelonès, la Comunitat Palestina de Catalunya, la Fundació Pere Ardiaca, la Xarxa d’Enllaç amb Palestina i Sodepau.

L’acte comptarà amb la participació de: Josep Fontana (Professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra), Ferran Izquierdo (Professor de Relacions Internacionals de la UAB) i Joan Roure (Periodista especialista en el Pròxim Orient).

Presenta i modera: Salah Jamal (Metge, historiador i Professor de Diversitat Cultural de la Universitat de Vic)

PROGRAMA COMPLERT I MATERIAL GRÀFIC

CONTACTE PREMSA · Ana Sánchez

passatge sert 10, baixos · 08003 barcelona

T 93 310 60 44 · M 638 01 45 45 festival@comedianet.com


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 287580

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Recomanem   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License