WEB

[SUSPESA sine die] Alternatives a la crisi econòmica

Darrera actualització: dimecres 2 de desembre de 2009

Per problemes d’agenda, aquest acte queda suspès.

La crisi econòmica no para, però cada vegada es decanta més a la contra dels interessos de les classes populars. Durant el primer acte d’aquests esdeveniments es va passar factura a nuclis destacats del capitalisme immobiliari i financer. Però molts s’estan recuperant prou bé amb fusions, absorcions i ajuts públics. Les segones i terceres onades, emperò, es caracteritzen per les fallides de petites empreses, juntament amb acomiadaments i reduccions de jornada a moltes grans empreses. L’atur està augmentant, i aviat molts subsidis d’atur s’hauran acabat.

Es clar que la natura i gravetat de la crisi no va ser prevista amb prou anticipació, tot i que la bombolla immobiliària al nostre país va ser anunciada per diversos experts. Tanmateix en un món globalitzat també hi ha crisis de rebot. En qualsevol cas, emperò, el que sembla especialment lamentable, des d’una òptica d’esquerres, és la mala gestió de la crisi. Sobretot perquè s’albira el risc imminent de que els propers anys moltes factures es passin al cobro a càrrec de les classes populars i de les futures generacions.

- José Manuel Naredo, economista i estadístic, precursor a l’estat de l’economia ecològica.
- Jordi Roca, Catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona.

Per revisar aquestes qüestions, i com a quarta sessió d’aquest memorable cicle sobre la crisi que vam iniciar el curs passat, hem convidat a José Manuel Naredo. Pels que no el coneixeu anotarem que és un economista i estadístic de gran prestigi, un dels pares de l’economia ecològica al nostre país, i una de les veus més crítiques i clarividents del pensament alternatiu. Precisament acaba de publicar fa pocs mesos un llibre excel·lent ("Luces en el laberinto", Catarata), que conté una descripció precisa de la seva llarga trajectòria intel·lectual i cívica, juntament amb unes reflexions lúcides sobre la natura de la crisi.

Per arrodonir la sessió comptem també amb en Jordi Roca Jusmet, membre del CTD, Catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona i autor (amb Martínez Alier) d’un dels manuals d’economia ecològica de categoria internacional.

Centre Cívic Pati Llimona, Carrer de Regomir, 3. Baixos.

El Centre de Treball i Documentació tanca així, de moment, el cicle informal sobre la crisi que vam endegar amb molt bona acollida el desembre de 2008.

Anteriors actes centrats en la crisi econòmica:

- ¿Crisi? i quina crisi !!!
- La crisi continua: Ullades sobre la redistribució de riquesa, sostenibilitat i qüestions de gènere
- En plena Crisi: el sistema bancari i el capital financer


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 287580

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Memòria d’activitats   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License