WEB

Presentació del llibre: L’OTAN, una amenaça global
NOVETAT EDITORIAL

Dimecres 14 d’abril de 2010 a les 19 hores
Darrera actualització: dimarts 6 d’abril de 2010

El Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs de Justícia i Pau es complau en convidar-nos a la presentació del llibre L’OTAN, una amenaça
global.

El llibre analitza el significat d’aquest organisme militar en l’ordre (o desordre) mundial, desde el seu naixement i el paper que l’OTAN s’auto otorga de cara al futur.

Amb la intervenció de

- Gabriela Serra, membre del Centre Delàs.

- José Luís Gordillo, professor de Dret Internacional de la UB i coautor del llibre.

- Joaquim Lleixà, professor de Ciència Política de la UB.

L’acte serà el dimecres, 14 d’abril de 2010 a les 19 hores.
Lloc: Sala d’actes de la Federació Catalana d’ONG per la Pau.
Carrer de les Tàpies, números 1 i 3 de Barcelona

Fitxa: L´OTAN, UNA AMENAÇA GLOBAL
JPEG - 52.8 kB
Teresa de Fortuny i M.Gabriela Serra (eds.) Aquest llibre és fruit de la Campanya NO A l´OTAN, NO A LA GUERRA. La Campanya va sorgir a Catalunya durant la tardor de 2008 arran d´una crida de diverses organitzacions europees per aplegar el moviment per la pau i antiOTAN, en una sèrie d´activitats que fossin la rèplica a la celebració institucional del seixantè aniversari de la constitució de l´OTAN. S´aprofitava la data per revitalitzar el moviment. De l´esforç de la Campanya per difondre els arguments a favor de la dissolució de l´OTAN, va néixer la necessitat d´elaborar un text on aquests arguments s´hi exposessin de forma clara. El text pretén explicar què ha significat l´OTAN fins ara i el paper que ella mateixa s´ha atorgat per al futur. Els governs, ajudats eficaçment pels mitjans de comunicació, procuren d´atemorir la població amb el que ells anomenen amenaces globals. I ens presenten l´OTAN com un dels instruments més eficaços per fer front a aquestes amenaces. Però en realitat l´OTAN és una amenaça global i un greu obstacle per a la pau i la seguretat mundials.

Els autors pertanyen a la Campanya i a diverses organitzacions pacifistes i antiguerra. Plataforma NO a L’OTAN, NO a la GUERRA, Centre d´estudis per a la pau JMDelàs i Federació Catalana d´ONG per la pau.

Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285523

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Recomanem   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License