WEB

Tertúlies sobre la crisi econòmica i social:
Crisi i lluita de classes

dijous 17 de juny a les 19,45h
Darrera actualització: dimecres 9 de juny de 2010

Comprendre la natura i les característiques de la crisi ha estat l’objectiu d’un seguit de tertúlies organitzades pel CTD durant un any i mig llarg. Els resultats ens semblen satisfactoris tant pel que fa a les idees i reflexions presentades en aquest cicle, com pel nivell d’audiència assolit.

Però des de fa uns mesos el panorama ha canviat considerablement. Hem entrat en una nova etapa, on ja no es tracta tant de tapar forats com de la presa de decisions estratègiques en benefici de les classes dominants, que han reprès el comandament.

Passada la fase inicial de sorpresa i estupor davant de la magnitud i novetat de la tragèdia, del "Salvi’s qui pugui!", de mica en mica les coses van retornant a una "normalitat" precària. I davant de la inoperància i manca de propostes estratègiques alternatives, és natural que es reinstaurin els vells principis de l’ordre capitalista de caire liberal.

Entrem, per tant, en un període difícil, amb variats conflictes socials, retallada de drets laborals, afebliment de conquestes democràtiques, amb canvis (limitats, però no menyspreables) en el conglomerat de les forces polítiques i econòmiques hegemòniques.

Si això és correcte, resulta molt preocupant la feblesa orgànica i política de les esquerres de tota mena. Doncs sense un projecte més o menys ben definit, capacitat organitzativa, programes de transició atractius i reconeixement adequat dels adversaris principals i del aliats possibles, els canvis socials profunds difícilment arriben a resultats satisfactoris.

Tradicionalment s’atribuïa al moviment obrer el paper de pal de paller pels canvis anticapitalistes, i als sindicats una tasca cabdal des del punt de vista orgànic i de lluita ideològica. Repassar aquestes velles tesis i algunes experiències històriques vinculades a aquestes concepcions, per tal d’enllumenar el nostre present, és la difícil tasca que proposem als nostres convidats: Joan Coscubiela i Albert Recio.

Participaran:
- Joan Coscubiela, ex-secretari general de CCOO de Catalunya
- Albert Recio, professor Titular del Departament d’Economia Aplicada de la UAB

Moderarà l’acte:
- Alfons Barceló, catedràtic emèrit de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB.

Dia i hora: dijous 17 de juny a les 19,45h
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona, Carrer de Regomir, 3. Baixos.

Anteriors actes centrats en la crisi econòmica i social:

- ¿Crisi? i quina crisi !!!
- La crisi continua: Ullades sobre la redistribució de riquesa, sostenibilitat i qüestions de gènere
- En plena Crisi: el sistema bancari i el capital financer
- Sortirem de la crisi? Amb quins aprenentatges i amb quins costos?

Als comentaris hi podeu deixar preguntes per als ponents.


forum

Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285682

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Memòria d’activitats   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License