WEB

Què passa en el món àrab?

Dilluns 4 de abril a les 19 hores
Darrera actualització: diumenge 20 de març de 2011

Les revoltes populars que sacsegen els països del nord d’Àfrica i el Proper Orient han agafat per sorpresa als governs europeus que donaven un ferm suport a totes les dictadures que governaven la regió. Darrera d’aquest recolzament hi havien uns indissimulats interessos polítics, com el fet de frenar el creixement de d’islamisme polític i/o aturar la immigració cap a Europa; però també n’havien d’altres econòmics relacionats amb els recursos energètics (els hidrocarburs) o els intercanvis comercials i financers.

Però aquestes revoltes inicials, han acabat en revolucions. Aquest moviments civils han aconseguit fer caure les dictadures de Tunísia i Egipte i han conduït a Líbia a una guerra civil. A més les revoltes no només no pareixen aturar-se, sinó que s’estenen per altres indrets de la regió. I, contràriament al que es deia, no semblen encapçalades per l’islamisme polític, sinó que el que s’escolta son les veus del poble demandant llibertats i drets socials. Alguns governs europeus han passat del silenci i la perplexitat inicial, a amenaçar amb intervencions militars al sàtrapa de Líbia, però sense fer cap pronunciament sobre la resta de dictadors de la regió.

Per parlar de què passa avui al Magreb i al món àrab, el CTD ha convidat al periodista marroquí Ali Lmrabet per analitzar, entre d’altres temes, quines motivacions polítiques es trobem darrera de les revoltes, quina és la composició social dels que reclamen llibertats, i què hauria de fer Europa davant aquesta situació.

 
Participants:

- Ali Lmrabet, periodista marroquí

http://en.wikipedia.org/wiki/Ali_Lmrabet

Moderarà l’acte: Joaquim Lleixà, membre del CTD

Dia i hora: Dilluns 4 d’ABRIL a les 19h
LLOC: Centre Cívic Pati Llimona, Carrer de Regomir, 3. Baixos.

Organitza: Centre de Treball i Documentació (CTD)


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285524

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Memòria d’activitats   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License