WEB

[Cicle sobre la crisi] La sobtada reforma de la Constitució

dilluns 10 d’octubre a les 19h
Darrera actualització: dimarts 4 d’octubre de 2011

Estem en un temps remogut en el que ni lírica ni èpica troben terreny adobat. Més aviat ens trobem en un període històric amb guió de pel·lícula de por. I d’escàndol. I, també, de novetats i d’esperances, tot i que el final d’etapa no sembli imminent, ara per ara. Evidentment, els qui sospitaven que això de la lluita de classes era aigua passada, hauran de revisar a fons les seves creences.

El cas és que la crisi continua i que els fets irritants es van acumulant. Atur, retallades de sous i de serveis públics, reducció de drets cívics, corrupteles burocràtiques a dojo representen la cara indignant de la moneda, cosa que contrasta amb les mesures de protecció dels grans patrimonis i del gran capital, amb privilegis de tota mena i, de manera no gens exemplar, amb una fiscalitat totalment oposada als principis de solidaritat i equitat.

Al capdavall, emperò, més que les declaracions rimbombants o les denúncies profètiques, el que ens pertoca és assajar l’anàlisi de les realitats específiques o singularitzades. Així, el nostre objectiu és organitzar un seguit de xerrades amb aquesta orientació. Volem, sobretot, que els nostres debats sobre la crisi vertebrin aspectes polítics, econòmics i socials i apuntin cap a vies de sortida tàctiques i estratègiques. De moment, tanmateix, per raons d’oportunitat i accessibilitat, començarem amb dos invitats molt propers i amb dos assumptes molt d’actualitat.

- Gerardo Pisarello, centrarà la seva intervenció en el substrat i les conseqüències de la reforma sobtada de la Constitució Espanyola.

- Agustí Colom, examinarà el nexe d’aquesta reforma amb la fiscalitat, el dèficit i el deute.

Gerardo Pisarello és professor de Dret Constitucional a la Universitat de Barcelona i Agustí Colom és professor de Teoria econòmica de la Universitat de Barcelona.

Organitza: Centre de Treball i Documentació (CTD)

Dia i hora: dilluns 10 d’octubre a les 19 hores.
LLOC: Centre Cívic Pati Llimona, Carrer de Regomir, 3. Baixos.

Organitza: Centre de Treball i Documentació (CTD)


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285681

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Memòria d’activitats   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License