WEB

Xerrada (Cicle Crisi): EL DEUTE ESPANYOL

Dijous 15 de març a les 19h
Darrera actualització: dilluns 5 de març de 2012

Moltes voltes li hem donat (i li continuarem donant) a la crisi econòmica. Sabem quines són les causes: actius tòxics del sector financer, que no responen a cap valor real, la bombolla immobiliària, l’endeutament excessiu del sector financer i privat... i també, coneixem als responsables: el principal, l’assenyalat sector financer, i els seus còmplices, un Banc d’Espanya i uns governs que no regulaven suficient.

En aquesta situació l’endeutament públic, que no era elevat, ha començat a créixer de forma alarmant. Mentrestant, les receptes que apliquen els nostres governs per sortir del forat són per una banda, l’austeritat (retallades) en tots els àmbits de la despesa pública i per contra, la injecció de diner als culpables de la crisi perquè el crèdit torni a fluir.

Però la crisi s’agreuja i no s’albira el final del túnel. Davant aquesta situació apareixen veus crítiques amb plantejaments com “auditar” o “condonar” el deute públic dels estats contret de forma “odiosa” (injustament) o “il·legítima” (sense consens democràtic). Fórmules aquestes ja assagades amb el deute exterior dels països empobrits i que, per què no, es poden aplicar també als països europeus en vies de subdesenvolupament.

Hi participaran:
Iolanda Fresnillo i Dani Gòmez membres de l’Observatori del Deute en la Globalització, especialitzats en qüestions relaciones el deute dels estats.

Dia i hora: dijous 15 de març a les 19h
LLOC: Centre Cívic Pati Llimona, Carrer de Regomir, 3. Baixos.


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285682

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Memòria d’activitats   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License