WEB

Xerrada (Cicle Crisi): Fiscalitat, crisi i frau

Dijous 31 de maig a les 19h
Darrera actualització: dimarts 22 de maig de 2012

Dins el seguit de xerrades organitzades als darrers anys pel CTD sobre la "Crisi", ens ha semblat escaient dedicar una sessió a tractar aspectes relacionats amb la necessària reforma fiscal des d’una perspectiva integral. Això és, que tingui en compte conjuntament els requisits de suficiència i equitat pel que fa als ingressos, i de redistribució i solidaritat quant a la despesa.

Al capdavall, es tracta d’anar més enllà del debat reduccionista centrat en les polítiques d’ajustos, basades casi exclusivament en retallades de la despesa pública. És evident, per exemple, que la captació d’una part significativa del considerable frau fiscal (estimat en uns 80.000 milions d’euros) i l’establiment d’un sistema impositiu progressiu de debò (rendes del treball i del capital) reforçaria de forma important els ingressos de l’Estat (central, autonòmic i local), distribuiria la càrrega dels ajustos de forma més equitativa i augmentaria el marge de maniobra de les polítiques públiques.

En definitiva, tot i que la reducció de l’excessiu dèficit fiscal sembla inevitable, caldria debatre sobre les alternatives de com aconseguir-ho i en quins terminis, intentant conjuminar amb certa harmonia les mesures d’austeritat amb les mesures de veritable política econòmica. L’objectiu bàsic és clar: impulsar els treballs productius i assegurar un "estat del benestar" sostenible.

- Miguel Ángel Mayo, tècnic d’Hisenda a l’àrea d’Inspecció, pèrit judicial en delictes econòmics, economista i auditor de comptes, coordinador a Catalunya del Sindicat de Tècnics d’Hisenda (GESTHA) i membre de la Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidaria.
- Moderarà l’acte en Tomás Jiménez Araya, membre del CTD.

Organitza: Centre de Treball i Documentació (CTD)

Dia i hora: dijous 31 de maig a les 19h
LLOC: Centre Cívic Pati Llimona, Carrer de Regomir, 3. Baixos.

=============================
Xerrada (Cicle crisi): Fiscalitat, crisi i frau
Dia i hora: dijous 31 de maig a les 19h
Lloc: Sala de Conferències del Centre Cívic Pati Llimona (C/ Regomir, 3 Barcelona)
=============================


titre documents joints

Frau Fiscal Castellà

22 de maig de 2012
info document : PDF
41.7 kB

Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 287580

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Memòria d’activitats   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License