WEB

Xerrada: El dret a decidir i els seus enemics

dimecres 27 de febrer a les 19h
Darrera actualització: dimecres 20 de febrer de 2013

Drets socials i oposició a la política socioeconòmica de caire neoliberal, regeneració de les institucions constitucionals i partits dominants en el sistema polític configurat a Espanya des de la transició,…i dret a decidir. La conjuntura històrica ha vingut a reunir aquests tres fronts. I segurament, s’hauran de considerar plegats per tal d’obrir vies de progrés en l’actual crisi.

El dret a decidir es concreta, ara per ara, en un referèndum o consulta al poble de Catalunya com a subjecte polític per tal de saber què vol la ciutadania sobre el seu futur en relació a l’Estat espanyol. Aquest és un dret que sembla assumit per una gran majoria de ciutadans catalans, de llengües i procedències diverses. És una qüestió democràtica. I és també un dret reivindicat per molt bona part de les forces politiques i socials que pugnen aquí per un sistema democràtic més autèntic. Però, la seva formulació en el món polític en el que vivim és ben problemàtica, en particular quan s’associa a la noció de sobirania i independència. I la seva viabilitat en el marc de la realitat espanyola , sembla tot sovint un carreró sense sortida.

Des del CTD creiem convenient reflexionar i debatre sobre aquest cúmul de dificultats que apareixen a l’ordre del dia de l’agenda política i social a Catalunya. Per això, hem considerar interessant, donada la feina que des de fa molt temps venen realitzant aquests dos juristes, convidar a Gerardo Pisarello i a Jaume Asens per parlar i debatre sobre el tema.

Hi participaran:

- Gerardo Pisarello, professor titular de Dret Constitucional a la Universitat de Barcelona i vicepresident de l’Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC).
- Jaume Asens, advocat i membre de l’Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC).

Moderarà l’acte Joaquim Lleixà, membre del CTD.

Dia i hora: dimecres 27 de febrer a les 19h
LLOC: Centre Cívic Pati Llimona, Carrer de Regomir, 3. Baixos.

Organitza: Centre de Treball i Documentació (CTD)


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285682

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Memòria d’activitats   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License