WEB

CICLES XERRADES-DEBATS:
¿Té alguna cosa a dir l’esquerra davant la crisi política catalana, espanyola i europea?

Darrera actualització: dijous 5 de novembre de 2015

Hi ha una sèrie de fets envers els quals no sembla que l’esquerra(es) disposi d’una posició política i intel·lectual sòlida. Sense cap pretensió de fer una llista inacabable en podríem enumerar uns quants: la manera com s’ha resolt la crisi del deute grec; la confusió creixent a Catalunya que les eleccions no ha resolt de cap manera; el lamentable estat de les esquerres a casa i a la resta d’Espanya, tot plegat a pocs mesos d’unes noves eleccions; la crisi dels refugiats amb tot allò que hi ha al darrera –la dramàtica destrucció de qualsevol indici de legalitat i dret a una bona part del món musulmà entre Líban, Palestina i Iran.

Davant d’aquest panorama, no sembla suficient insistir en els efectes de polítiques econòmiques que generen tanta desigualtat; en els desastres de la pugna interimperial a determinades parts del món; en els evidents dèficits estructurals i democràtics de les institucions europees. Voldríem pensar que les diverses forces que es reclamen de les tradicions emancipadores anteriors tenen quelcom a dir sobre tot plegat, que no volen limitar-se al paper d’una desagraïda i constant queixa subalterna sobre el que els altres fan o no fan.

L’horitzó de les noves eleccions generals del 20 de desembre en el context de la crisi política, econòmica i social a Catalunya, Espanya i Europa, ofereix ara l’oportunitat de reflexionar i actuar sobre les autèntiques alternatives de canvi des d’una perspectiva d’esquerres en aquests tres àmbits que estan en interrelació. Es tractaria d’evitar la polarització identitària i promoure un veritable debat sobre les exigències de la rendició de comptes pel que fa a les polítiques d’austeritat i el dèficit democràtic acumulat, i de reafirmar també la prioritat de presentar propostes de polítiques públiques d’esquerra sobre el model econòmic i social i sobre les reformes institucionals pendents.

Per tot plegat, la Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya i el CTD us convoquem a una sèrie de debats en els quals voldríem que es combinessin l’anàlisi i la reflexió:

Primera sessió: Eleccions i crisi política a Catalunya? Possibles conseqüències institucionals?

Dia i hora: dijous 12 de novembre a les 19h
A càrrec de Joan Coscubiela i Joan Botella.
Moderador, Joaquim Lleixà.

Segona sessió: Dèficit democràtic i nous reptes de la Unió Europea,

Dia i hora: dijous 19 de novembre a les 19h
A càrrec de Miren Etxezarreta i Cesáreo Rodríguez-Aguilera.
Moderador, Alfons Barceló.

Tercera sessió: Sobre quina base se sosté l’esquerra d’avui? Quines polítiques poden permetre agafar força? Quines són les formes organitzatives que avui funcionen?

Dia i hora: dijous 3 de desembre a les19h
A càrrec de Albert Recio i Joan Subirats.
Moderador, Pere Ortega.

Tots els debats es realitzaran a la seu de CCOO de Catalunya
Via Laietana, 16. Barcelona.

Us hi esperem!!!


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285524

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Memòria d’activitats   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License