WEB

Del deute il·legítim al finançament responsable

Seminari de Formació de l’Observatori del Deute en la Globalització
Darrera actualització: dimecres 6 de juny de 2007

Actualment existeix un ampli consens entre moviments i organitzacions socials que treballen per l’abolició del deute extern en relació al reconeixement de la il·legitimitat d’aquest deute. Amb aquest seminari volem donar un pas endavant en el debat sobre els processos d’endeutament dels països empobrits, passant de l’anàlisi dels mecanismes i relacions de poder que ens han portat a la situació actual de sobre-endeutament il·legítim, a la discussió de propostes per evitar que aquesta situació es segueixi donant en un futur.

Amb representants d’organitzacions i xarxes que lluiten per l’abolició del deute a Bèlgica, Noruega, Filipines, Haití i Angola, volem aprofundir una mica més en l’anàlisi del procés que ha portat a l’acumulació de deutes il·legítims al Sud; discutirem les opcions que tenen els països del Sud per sortir de la roda d’endeutament il·legítim; i posarem sobre la taula algunes de les propostes ja existents per la construcció d’una nova arquitectura financera internacional que trenqui amb els cicles de sobre-endeutament i la generació de deutes il·legítims, i que garanteixi, en la major mesura possible, uns fluxos de finançament cap al Sud responsables i veritablement afavoridors d’un desenvolupament humà i sostenible.

16 de juny

PROGRAMA

9:30 - 10:00 Inscripcions i vídeo sobre el deute extern

10:00 - 12:00 Finançament irresponsable i deute il·legítim: dues cares d’una mateixa moneda

- El deute dels dictadors: el cas de Filipines. Lidy Napcil. Freedom From Debt Coalition i Jubilee South (en anglès)
- Entre el finançament de la guerra i l’extracció de petroli: el cas d’Angola. João José Gregório. Jubileu Angola (en portuguès)

12:00 - 12:30 Descans

12:30 - 14:00 Fent front als Deutes Il·legítims del passat

- Assumpció de responsabilitat per part del creditor: Noruega. Kjetl G. Abildsnes. SLUG (Noruega) (en anglès)
- L’opció del repudi del deutor. Camille Chambers. Papda Haití i Jubileo Sur Américas (en castellà)
- El paper de la societat civil. Campanya “Qui deu a Qui?”

14:00 - 16:00 Dinar (recordeu que per dinar amb tot el grup ho heu d’indicar en el moment de la inscripció - el preu del dinar estarà al voltant dels 10 euros)

16:00 - 16:30 Teatre

16:30 - 18:00 Cap a una nova Arquitectura Financera Internacional

- Finançament responsable. Marta Ruíz. Eurodad (en castellà)
- El Banc del Sud. Eric Toussaint. CADTM (en castellà)

18:00 - 18:30 Debat: Quina nova arquitectura financera internacional?

Les sessions en anglès i portuguès tindran traducció simultània al castellà.

INSCRIPCIÓ

El seminari és obert a tothom i la inscripció és gratuïta. Tot i això, aquest seminari està especialment adreçat a persones vinculades al món de la recerca, així com a ONG o moviments socials, estudiants universitaris, i d’altres persones amb certs coneixements bàsics sobre els temes que es tractaran. Totes les persones inscrites prèviament rebran documentació sobre els temes tractats al seminari. El període d’inscripció restarà obert fins al 13 de juny. Les places són limitades a l’aforament de la sala.

Oferim la possibilitat de dinar conjuntament, per un preu al voltant de 10 euros. Indiqueu si us quedareu a dinar en el moment de la inscripció.

Per inscriure-us, envieu un missatge de correu electrònic, indicant si us quedareu a dinar, amb el vostre nom i cognoms, adreça de correu electrònic i un telèfon de contacte a formaciodebtwatch.org

A la nostra pàgina web trobareu ben aviat documentació sobre els temes a tractar en el seminari i un plànol de situació de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285681

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Recomanem   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License