WEB

La jerarquia catòlica i la crispació política

Les contradiccions entre el missatge cristià i el fonamentalisme crispador
Darrera actualització: divendres 25 de maig de 2007

La jerarquia catòlica en els darrers anys apareix sovint prenent posicions polítiques regressives en matèria de llibertats cíviques i democràtiques. Aquestes ingerències en la cosa pública tenen com a objectiu condicionar els avenços en matèria de drets i deures.
Mostres d’aquestes intromissions en els darrers temps les hem trobat quan la conferència episcopal va sacralitzar la unitat d’Espanya. O quan la cúria va manifestar-se públicament contra el dret de dues persones del mateix sexe a contraure matrimoni. O amb la pugna per l’educació religiosa al sistema educatiu públic. O, més enllà de l’anècdota, quan recentment l’arquebisbe de Pamplona animava a votar l’extrema dreta a les darreres elecions municipals. Aquests són exemples del paper que juga en la història recent la jerarquia catòlica.

JPEG - 38.9 kB
La cúpula de la Conferència Episcopal Espanyola de manifestacio.

La lluita per no perdre l’hegemonia dels valors conservadors, que la jerarquia catòlica vol que continuïn imperant en la societat, fa emergir clares contradiccions entre el missatge cristià i el fonamentalisme crispador que en els darrers anys el catolicisme més regressiu ha atiat a diferent nivell. Són un clar atac a la raó cívica i democràtica. Al Cèsar al que és del Cèsar.

Aquestes i altres qüestions, des del CTD les volem tractar amb:

Jose Antonio González Casanova, catedràtic de dret constitucional de la UB

Dia i hora: Dimarts 19 de juny a les 19.30h, a la Federació Catalana d’ONG’s
(antiga Casa del Món, c/ Tàpies, 1-3 a Barcelona)

Per contactar amb el Centre de Treball i Documentació (CTD) 651.053.718


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 287580

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Memòria d’activitats  Seguir la vida del lloc Memòria d’activitats 2007   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License