WEB

El Banco Mundial. Un golpe de estado permanente

Presentació del llibre amb el seu autor
Darrera actualització: dimecres 6 de juny de 2007

Divendres 15 de juny, a les 19 h, al Brindem Brindola (C. Riera Alta 4-6, Raval)
A l’acte podrem parlar amb Eric Toussaint, president del Comité pour l’Annulation de la Dette du Tiers Monde - CADTM - www.cadtm.org, amb Lidy Napcil (Jubileu Sud - Filipines) i amb Victor Nzuzi (NAD-CADTM RD Congo) sobre la crisis del Banc Mundial i el FMI, sobre la Campanya Internacional de Deute Il·legítim, sobre les propostes del Govern equatorià de repudiar el deute il·legítim i sobre la darrera cimera
del G8 on tots tres han participat.

Més informació sobre els ponents:

Eric Toussaint: President del Comité pour l’Annulation de la Dette du Tiers Monde
(CADTM - www.cadtm.org), amb seu principal a Bèlgica i delegacions a altres països europeus, llatinoamericans, asiàtics i africans. Toussaint és historiador, politòleg i doctor en Ciències Polítiques per les universitats de Liege i Paris VIII, amb una tesis sobre la Història del Banc Mundial. És un dels experts més reconeguts internacionalment en el tema del deute extern, i forma part dels moviments socials que reclamen la seva abolició des de fa més de dues dècades. És autor de diversos llibres, el darrer publicat a l’Estat espanyol El Banco Mundial, el golpe de estado permanente (Viejo Topo, 2007). Eric Toussaint ha estat un dels principals impulsors de l’Observatori Internacional del Deute www.oid-ido.org i actualment és assessor del govern de Rafael Correa a Equador en matèria de deute extern.

Lidy Napcil: Coordinadora Internacional de Jubileu Sud www.jubileesouth.org, la principal xarxa d’organitzacions i moviments que lluiten per l’abolició del deute extern des dels països del Sud. És també membre de Freedom from Det Coalition a Filipines www.freedomfromdebtcoalition.org. Napcil, activista al seu país i a nivell internacional per l’abolició del deute extern i contra la privatització dels serveis bàsics i els béns públics, ha participat en el procés del Fòrum Social Mundial des dels seus inicis al 2001. Prèviament a la seva arribada a Barcelona haurà participat en diverses activitats contra la cimera del G8 organitzades entre el 2 i el 8 de juny a Alemanya.

Victor Nzuzi: Agricultor congolès (República Democràtica del Congo) i coordinador de Nouvelle Alternative pour le Développement (NAD-RDC). És també membre de la xarxa internacional del CADTM, Jubileu Sud i de Via Campesina. Nzuzi ha estat durant molts anys camperol, i ha esdevingut també activista arran d’haver viscut els efectes devastadors de les polítiques d’ajustament estructural imposades pel FMI sobre la vida quotidiana al seu poble natal. Participa també del Groupe de Réflexion et d’Appui pour la Promotion Rurale (GRAPR), una cooperativa camperola que treballa per la recuperació de terres i la gestió comunitària del camp. Victor Nzuzi ha participat a nombrosos Fòrums Socials Mundials i Regionals, i prèviament a la seva arribada a Barcelona haurà participat en diverses activitats contra la cimera del G8 organitzades entre el 2 i el 8 de juny a Alemanya.

Veure en línia : Campanya Qui deu a qui?

Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285682

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Recomanem   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License