WEB

30 Minuts "Memòria per llei"

Darrera actualització: dimarts 23 de gener de 2007

Benvolguts amics i amigues,

el proper diumenge emetrem el nostre reportatge "MEMÒRIA PER LLEI", sobre la controvertida llei de memòria històrica que s’ha presentat al Parlament espanyol.

Us adjuntem nota de premsa i us recordem que per a més informació podeu consultar la nostra pàgina web http://www.30minuts.cat

Diumenge 28 de febrer a les 21.30 al 30 Minuts de TV3

Us preguem en feu la màxima difusió.

Nota de premsa:

MEMÒRIA PER LLEI

30 minuts Diumenge 28 de gener del 2007

L’anomenada llei de la memòria històrica s’ha convertit en un dels maldecaps de la legislatura del govern Zapatero. El que havia de ser la llei que, d’una vegada per sempre, dignifiqués les víctimes de la repressió franquista ha estat àmpliament criticada. Per part del Partit Popular i grups afins, pel sol fet d’existir i voler “reobrir ferides”. Per part dels grups d’esquerres i associacions de recuperació de la memòria, per no afrontar amb valentia aquest tema pendent.

La llei no obliga a retirar les plaques amb noms o estàtues franquistes dels carrers i només prohibeix la utilització política del Valle de los Caídos, amb la qual cosa s’haurien acabat les manifestacions del 20-N. Un altre dels aspectes més criticats és que no s’anul·lin els judicis sumaríssims del franquisme, que va executar milers de presos, com Julián Grimau, Joan Peiró i Salvador Puig Antic. O que l’Estat no assumeixi completament la localització i l’exhumació de les fosses comunes, on es calcula que hi ha més de 30.000 desapareguts assassinats pels franquistes.

¿Segona transició o llei de punt final? ¿Oblidar o recordar? ¿Fer justícia o trencar l’esperit de la reconciliació? Per respondre a aquestes preguntes, el reportatge compta amb la intervenció de la vicepresidenta del govern, María Teresa Fernández de la Vega, i de destacades figures de la transició, com Santiago Carrillo i Manuel Fraga. També hem entrevistat representants de l’Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica i d’Amnistia Internacional i persones vinculades a l’àmbit revisionista, com Pío Moa.

Un reportatge de: MONTSE ARMENGOU I RICARD BELIS

Imatge: JOSEP M. SUÑÉ

Producció: CRISTINA RIVAS

Muntatge: M. JOSEP TUBELLA


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 287579

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Recomanem   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License